The bridge of love or hate…

Av og til vet eg ikke om eg skal le eller grine, om eg skal bli sint eller lei meg, om eg skal la det provesere meg eller bare heve meg over det. Selv om Islam lærer meg at eg skal bare heve meg over det så er ikke det like lett å la følelsene mine ta over taket. Eg vet liksom ikke helt hvordan eg skal reagere. For faktumet er rett og slett at eg er født og oppvokst i Norge, så det ville eg tro gjør meg like norsk som naboene mine. At begge datterene mine er født i Norge er vel like norsk som alle andre som er født her. De på lik linje vil ha mange av de samme synspunktene som alle andre som er født og oppvokst i Norge.

Hvorfor da skal noe som er aå personlig som religion ha noe å si? Om jeg velger å be 5 ganger til dagen, om eg velger å kle meg en vis måte hvorfor skal de ha noe å si?. Om eg faster en måned i løpet av et år, hvorfor er eg da forhåndsdøpt? Eg vet om alt det eg fikk høre mens eg gikk på skole, så eg kan bare tenke meg hva mine jentene kommer til å høre når de begynner på skole. Det er allrede verre for søsteren min i forhold til når eg gikk på skole.

Det var disse hengelåsene som fikk meg til å beskymre meg for begge datter mine. Det eg vet er at barn lærer bare av foreldrene sine, og hvis foreldre har noe i mot meg bare på bagrunn av religionen min så vil det naturligvis gå ut over ungene mine. Turen som skulle være en koslig gå tur med Anaya og mormoren hennes endte med en tur der vi bare lufte vår fustrasjon ut til hverandre. Det ble hvertfal en tur vi som vi kommer til å huske. Disse hengelåsene som skulle være koslig å se på, en mini kopi av broen i Paris ble bare en trigger for fustrasjon for oss.

Faktum er at verden blir bare mindre og mindre og det fortere folk klarer å akseptere det og leve med det, det mindre døpt vil folk føle seg. Det er ikke kjekt å gå inn i en butikk, eller noen sted der du bare ser i blikkene til  folk at du er allrede forhåndsdømt. Nå vet eg at vi muslimer er ikke den eneste gruppe som blir forhåndsdømt. Det ble en lengre innlegg enn det eg trodde men det er vel bedre å få ut mine tanker enn å gå gruble på dem.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg